Blog / Балмер. Продолжение. Обещанное.

Thursday, 20 November 2008
С приятным удивлением узнал, что конференцию со Стивом Балмером, проходившую в университете им. Шевченко полностью перевели украинский язык.
Собственно ответ Балмера (а по моему мнению скорее уход от ответа на мой вопрос)

ПИТАННЯ: Доброго дня! Мене звати Андрій. Наразі Microsoft активно розвиває платформу .NET, проте вона працює лише під управлінням Windows. Тому мені цікаво, чи не плануєте ви адаптувати її під інші операційні системи? Адже тоді ви б значно розширили свій ринок за рахунок користувачів Mac та UNIX, а також могли випускати уніфіковане ПЗ для різних операційних систем (як, наприклад, зараз, коли ви маєте окремі версії Microsoft Office для Windows та Mac). Зрештою, це б значно розширило ринкові можливості для всіх розробників програм під Windows. Дякую.
СТІВ БАЛМЕР: Слушне зауваження. Ми багато думали над цим. Якби ми перенесли .NET з Windows на Mac, це б практично означало перенесення самої Windows на Mac, щось на зразок того, що наразі дозволяють робити віртуальні машини. Я не кажу, що ми цього не зробимо, але наразі, за поточної реалізації .NET це не матиме практичної користі для нас або наших споживачів.

Полный перевод доступен здесь.